Resize of Dkw-hummel-super

Mail to :
Harry Bastiaansen

l-1
DKW Hummel de luxe
DSC_3301 20200330_181337 DSC_3327

Na een periode van geen brommers restaureren nu weer een gevonden waar genoeg werk aan is om hem weer als nieuw te maken.

De brommer is overschilderd dus we gaan hem weer helemaal kaal maken en spuiten. Stuurkapje is beschadigd die gaan we herstellen, standaard niet aanwezig, naar voorbeeld van een van mijn andere brommer gaan we die namaken. spaken en velgen worden vervangen evenals het zadeldek
Chroomdelen zien er niet uit maar van mijn vorige restauraties zijn er nog genoeg onderdelen beschikbaar.

Voorlopig weer genoeg te doen..

De stuurplaat was nogal beschadigd maar te redden. Stukjes opgelast en pas gemaakt. Nu plamuren en strakzetten dan is hij weer net nieuw.

Bij de brommer ontbrak de standaard, deze zelf gemaakt

 

stuurplaat voor na
Standaard2-01

Volgende stap is oude verf verwijderen omdat de brommer eerder was overgeschilderd.
Eerst alles ingesmeert met alabastine ververwijderaar wat de oude verf week maakt en met een houdbeitel voor 90% verwijderd kon worden. De rest met een staalborstel op de slijptol en in de straalkast.

Weer een stapje verder, alles ontvet en in de epoxy primer gespoten. Nu wordt alles licht opgeschuurd en kan dan naar de spuiter worden gebracht.

15-5-2020 Alle te spuiten onderdelen naar de spuiter gebracht, nog genoeg te doen. Motorblok, zadel, wielen en banden enz , enz.

Grondverf1
Standaard2-05
Standaard2-02 Standaard2-03 Standaard2-04
Standaard2-06
Stralen1 Stralen2 Stralen3 Stralen4 Stralen5
Grondverf2 Grondverf3 Grondverf4 Grondverf5 Grondverf6 Grondverf7